PERSBERICHT
Groningen, 17 juni 2015
VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord lanceren vandaag de Financieringswijzer voor Noord-Nederland: een digitale tool op het gebied van specifiek noordelijke financieringsmogelijkheden. “In het snel veranderende financieringslandschap zien ondernemers door de bomen het bos niet meer”, zegt directeur Lambert Zwiers. “Met deze financieringswijzer hopen wij de noordelijke ondernemer gericht op weg te helpen in de zoektocht naar financiering.”

In samenwerking met de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland  (NV NOM) werkten de werkgeversorganisaties de afgelopen maanden aan een uitbreiding van de ‘nationale’ Financieringswijzer, onderdeel van de Ondernemerskredietdesk van VNO-NCW, MKB-Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken en het ministerie van Economische Zaken.

“Vooruitgang vraagt ondernemerschap”, zegt Zwiers. “Wij zetten in op de vergroting van de groeimogelijkheden in Noord-Nederland. Ondernemingsfinanciering is daarin een wezenlijk onderdeel.”

De Financieringswijzer stelt de ondernemer zeven vragen over diens onderneming en financieringsbehoefte en geeft vervolgens weer welke financieringsvormen in principe passend zijn. Ook wordt de ondernemer verwezen naar de landelijke koepels van partijen die met de betreffende financieringsvraag benaderd zouden kunnen worden.

Voor de noordelijke regio is de Financieringswijzer uitgebreid met specifiek regionale financieringsmogelijkheden. Wanneer de ondernemer aangeeft in Groningen, Friesland of Drenthe te opereren wordt deze nu gewezen op de regionale bronnen die voor de betreffende ondernemer passend zijn. Welke bronnen dat zijn, hangt af van de financieringsvraag. Zwiers: “Regionale aanbieders kunnen zelf aangegeven op welke gebieden zij als financier actief zijn. De Financieringswijzer heeft daardoor een filterfunctie en kan de ondernemer gericht doorverwijzen naar partijen in de regio.“

Noord-Nederland is de eerste regio waarvoor een dergelijk overzicht beschikbaar is. VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord werken constant aan de uitbreiding van het systeem. “De eerste tien regionale aanbieders hebben zich al ingeschreven”, zegt Zwiers. “Wij nodigen elke regionale aanbieder van financiering van harte uit om ook deel te nemen.”

De Financieringswijzer voor Noord-Nederland is te bezoeken via www.ondernemerskredietdesk.nl/financiering

Noot voor de pers:
Voor vragen of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:

Anne Kok
Manager communicatie en p.r. / kok@vnoncw-mkbnoord.nl  / 050 534 38 44