Nieuwe adviestrajecten MKB-Noord erkend voor Groninger Ondernemersregeling

U bevindt zich hier::/, Regionaal nieuws/Nieuwe adviestrajecten MKB-Noord erkend voor Groninger Ondernemersregeling

Nieuwe adviestrajecten MKB-Noord erkend voor Groninger Ondernemersregeling

Nieuwe adviestrajecten MKB-Noord erkend voor Groninger Ondernemersregeling

Steun voor ondernemers in zwaar weer

De provincie Groningen heeft twee nieuwe adviestrajecten erkend waar ondernemers met subsidie aan kunnen meedoen. ‘Ondernemen in zwaar weer’ richt zich op ondernemers die in de problemen zijn geraakt en hun bedrijf weer financieel gezond willen maken. ‘Troonopvolgers’ richt zich op ondernemers die overwegen hun zaak te verkopen. Beide trajecten zijn onderdeel van het MKB Noord-project Jouw Zaak Jouw Toekomst voor retailers. Vanwege de coronacrisis staan ze nu ook open voor andere ondernemers.

De provincie Groningen en MKB Noord vinden het belangrijk om de regionale economie en werkgelegenheid duurzaam te versterken. Daarom ondersteunt de provincie deelnemers aan ‘Ondernemen in zwaar weer’ en ‘Troonopvolgers’ voortaan met subsidie vanuit de Groninger Ondernemersregeling. Andere onderdelen van het project ‘Jouw Zaak Jouw Toekomst’ van MKB Noord waren al eerder geaccrediteerd.

Kansen zien

Beide trajecten richten zich op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. In het traject ‘Ondernemen in zwaar weer’ leren ondernemers goed om zich heen te kijken en dit te vertalen in kansen voor hun bedrijf. Ze werken aan een aanpak hoe ze deze zware (financiële) tijden te boven kunnen komen. In het traject Troonopvolgers leren ondernemers hun bedrijf goed kennen. Ze krijgen onder meer inzicht in de waarde van hun bedrijf. Ook onderzoeken aan wie en hoe ze hun bedrijf willen verkopen. Het Regionaal Ondernemings Instituut (ROI) voert beide trajecten uit

Halve prijs

Deelname aan het traject ‘Ondernemen in zwaar weer’ kost 1.600 euro. Het traject ‘Troonopvolgers’ kost 600 euro. Door een beroep te doen op de Groninger Ondernemersregeling betalen de ondernemers respectievelijk nog 800 of 300 euro. Een voucher aanvragen kan via de website van de provincie Groningen.

Behoeftepeiling

“We zijn heel blij met de steun die we van de provincie Groningen voor dit project krijgen om ondernemers in deze bijzondere periode te kunnen adviseren,” vertelt voorzitter MKB Noord Joyce Walstra. “Vooral omdat we door een recente peiling precies weten dat retailers in Groningen hier behoefte aan hebben. Met de bijdrage van de provincie wordt bij hen een drempel weggenomen om samen met experts te gaan kijken naar de toekomst van hun business.”

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5.000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma’s erkend die ondernemers kunnen volgen. Zowel aanbieders van programma’s, als ondernemers die een programma willen volgen, kunnen zich aanmelden via onze website.

 

By |2020-06-03T11:34:48+01:003-06-2020|Nieuws, Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter