“Mkb wil niet opdraaien voor rekening dividendbelasting”

U bevindt zich hier:://“Mkb wil niet opdraaien voor rekening dividendbelasting”

“Mkb wil niet opdraaien voor rekening dividendbelasting”

MKB-Nederland heeft het kabinet gewaarschuwd dat het de rekening voor het afschaffen van de dividendbelasting niet op het bord van het mkb mag leggen. Eind augustus werd bekend dat deze afschaffing 600 miljoen euro meer gaat kosten dan eerder begroot. “Dat zullen we niet accepteren’’, zo zei directeur Leendert-Jan Visser in het Algemeen Dagblad.

Het kabinet is begonnen aan besprekingen over de Miljoenennota voor volgend jaar. Het afschaffen van de dividendbelasting is een van de onderwerpen. Die zou aanvankelijk 1,4 miljard euro kosten, maar door stijgende winstuitkeringen aan aandeelhouders is het prijskaartje opgelopen tot 2 miljard euro.

Om het verschil van 600 miljoen euro te kunnen overbruggen zou, volgens het AD die zich baseert op Haagse ingewijden, het midden- en kleinbedrijf mee moeten betalen.

Directeur Visser van MKB-Nederland gaat er echter vanuit dat de financiering van de afschaffing wordt gezocht bij de grote concerns. ,,Daar houden we aan vast. Als het anders is, zullen we dat niet accepteren.’’ Visser pleitte voorts voor het verlagen van de vennootschapsbelasting.

By |2018-08-31T08:24:49+00:0031-08-2018|Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter