De meest vitale werkplek van Noord-Nederland

U bevindt zich hier:://De meest vitale werkplek van Noord-Nederland

De meest vitale werkplek van Noord-Nederland

VNO-NCW MKB NOORD GAAT DERDE VERDIEPING VAN HET TOPSPORTZORGCENTRUM BETREKKEN

Op Sportpark Corpus den Hoorn zal vanaf medio 2017 het TopsportZorgCentrum gaan verrijzen. Een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland. VNO-NCW MKB Noord zal de derde verdieping gaan betrekken.

De combinatie van al deze functionaliteiten op één locatie en onder één dak is uniek in Nederland en hét visitekaartje om aantrekkingskracht op topsporters, kenniswerkers/studenten en bedrijven te verwerven. Op 1 juni 2018 zal de bouw gereed zijn.

Topondernemers en topsport in een gebouw

VNO-NCW MKB Noord zal de derde en daarmee de bovenste verdieping gaan betrekken. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, is trots op deze vorm van ‘samenwonen’. “We gaan een geweldige tijd tegemoet”, zei hij tijdens de persconferentie die half februari in het stadion van FC Groningen plaatsvond. “Topondernemers en topsport komen hier samen.”

Lambert Zwiers is uiteraard ook blij met de samenwerking met FC Groningen en InterPsy. “Al was dat in eerste instantie niet de reden waarom we voor het TopSportZorgCentrum hebben gekozen”, zegt hij. “We waren vooral enthousiast over de plek. Zichtbaarheid en bereikbaarheid van de vereniging vonden we heel belangrijk.”

En dat is nog steeds zo, zegt Zwiers. “Maar we werden ook steeds enthousiaster over de mogelijkheden om samen te werken met de andere bedrijven in het pand. Het is een soort broedplaats waar topsport, kennis en bedrijven bij elkaar komen. Het past ontzettend goed bij onze speerpunten energietransitie en vitaliteit. Samen kunnen we de kwaliteiten van onze regio daarin breder op de kaart zetten.”

Vitaliteit

Euroborg NV treedt op als opdrachtgever en verhuurder voor het ‘Groene centrum’. Oud-schaatser en topcoach Gerard Kemkers gaat er namens FC Groningen aan de slag als manager Topsport en Talentontwikkeling.

Onderdeel van deze topsportgedachte is het Performance Center, een kenniscentrum dat op wetenschappelijk verantwoorde wijze de fysieke gesteldheid, mentale weerbaarheid, technische prestaties, tactische concepten en lifestyle van sporters tracht te optimaliseren. “Dat past heel goed bij onze ambities op het vlak van vitaliteit”, zegt Zwiers. “Onze missie is het stimuleren van een gezond ondernemersklimaat. Dat heeft verschillende dimensies, van een goede infrastructuur tot vitale medewerkers en directies. Samen met partners kunnen we mooie programma’s ontwikkelen.

Opzet TopSportZorgCentrum

De begane grond is bestemd voor FC Groningen. Zowel het eerste elftal als alle zes opleidingsteams krijgen de beschikking over een eigen kleedkamer. Daarnaast wordt er een multifunctionele topsporttrainingshal gerealiseerd met onder meer een 40m sprintbaan waar ook topsporters andere takken van sport kunnen trainen.

Op de eerste verdieping komen een openbaar toegankelijk horeca- en ontmoetingscentrum, kantoren van FC Groningen en het spelershome van de voetballers. Op de tweede verdieping, waarvan InterPsy eigenaar is, komt een ‘zorglaag’ met als thema’s sportzorg, vitaliteit en bewegen. Diverse zorgpartijen – waaronder het Martini Ziekenhuis – gaan daar een gezamenlijk concept voor het brede publiek neerzetten.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW MKB Noord wordt hoofdhuurder van de derde verdieping. De combinatie met sport en zorg en het bedrijfsleven zorgt voor synergie en kruisbestuiving, en moet resulteren in de meest vitale werkplek van Noord-Nederland.

Foto’s: Friso Bouwgroep

By | 2017-07-19T10:30:12+00:00 19-07-2017|Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter