Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE ONLINE-BIJEENKOMST

Steeds meer ondernemers vinden het van belang om naast het maken van winst met hun bedrijf ook een positief effect te hebben op de maatschappij. Voor sommige ondernemers is die maatschappelijke impact zelfs belangrijker dan het maken van winst. Financiële winst is voor hen slechts een middel om hun maatschappelijke, sociale of ecologische impact te vergroten. Hoe kunnen winstgedrevenheid en impactgedrevenheid hand in hand gaan? Hoe bewaak je de balans?

VNO-NCW MKB Noord en Impact Noord zijn ervan overtuigd dat ondernemen met impact een positief effect heeft op het sociale én economische succes van je onderneming. Dit past ook goed in de nieuwe visie van VNO-NCW en MKB Nederland, die zich richt op het bereiken van een samenleving met gelijke kansen, een duurzame leefomgeving en voldoende economische groei om brede welvaart mogelijk te maken.

VNO-NCW MKB Noord en Impact Noord werken samen om ondernemers te helpen hun maatschappelijke missie met hun bedrijfseconomische missie te verbinden. Dat doen we onder meer in gezamenlijke events en aan de hand van mooie, inspirerende voorbeelden uit het Noorden. Daarom nodigen we je uit voor:

Online meeting:

Waar zit de winst van impact ondernemen?

Dinsdag 23 maart, 16.00 uur – 17.30 uur (Zoom) 

PROGRAMMA:

15.50 uur
Digitale  inloop

16.00 – 16.10 uur
Opening en intro door onze host Evelien Bouma

16.10 – 16.30 uur
Wat is impact ondernemen? Door Jan Willem Wennekes (Impact Noord)

16.30 – 17.10 uur
Tweegesprek met Adriaan Pals en Douwe Jan Boersma *

17.10 – 17.30 uur
Ruimte voor vragen en discussie

*Ondernemers met impact:

Adriaan Pals is (sociaal) ondernemer. Met onder andere Toolbox Emmen, Bakkie koffie en Servates probeert hij op maatschappelijk gebied veranderingen te verwezenlijken. Met name door aan te tonen dat maatschappelijke vraagstukken anders aangevlogen kunnen worden. Bij flexwerkplaats Toolbox Emmen krijgen mensen de kans om hun talent de ontwikkelen en hun ideeën te realiseren, met Bakkie Koffie worden banen gecreëerd door lokaal koffie te produceren en Servates is een deelnemersvolgsysteem die het welzijn van mensen kan meten.

 

Douwe Jan Boersma is de oprichter en voormalige algemeen directeur van Health2Work in Surhuisterveen. Inmiddels is hij gestart met Opnieuw BV in Buitenpost. Dit nieuwe concept staat in het teken van betekenisvol ondernemen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in combinatie met circulaire producten. Kortom, een social enterprise met ambitie.