De financiële impact van ziekteverzuim op uw onderneming (inclusief cursus Curling)

U bevindt zich hier::/De financiële impact van ziekteverzuim op uw onderneming (inclusief cursus Curling)
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

MKB Noord en kennispartner Flynth nodigen je van harte uit voor de workshop ‘De financiële impact van ziekteverzuim op uw onderneming’ op dinsdag 5 maart in Thialf – Heerenveen.

Je leest het vaak: het ziekteverzuim is de laatste jaren toegenomen. Vorig jaar steeg het verzuim in het mkb van 3,4% naar 3,5%. In 2018 liep het op tot 3,8 %. Tegelijkertijd is het aantal langdurige zieke werknemers tussen 2013 en 2016 gestegen met 23%.

Heb jij een of meer langdurig zieke werknemers, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Veel ondernemers hebben zich nog nooit afgevraagd wat de werkelijke kosten van het verzuim in hun onderneming zijn. Daarnaast overheerst het gevoel dat daar niets aan te doen valt.

Jij betaalt een bedrag voor het contract met de arbodienst en de begeleiding van de werknemer door professionals zoals een arbeidsdeskundige. Jij loopt risico op een loonsanctie van UWV als blijkt dat jij en uw medewerker niet de juiste re-integratiestappen hebben gezet. Jij loopt mogelijk ook tegen planningsproblemen aan, klanten of opdrachtgevers die afhaken omdat hun vaste contactpersoon er niet meer is of dat ze niet snel genoeg geholpen worden. Daar bovenop komen nog de kosten voor vervangend personeel.

Je ziet het: de kosten kunnen flink oplopen. Maar kun je zelf invloed uitoefenen op het kort of langdurig verzuim? Zeker! Maar hoe?

Ook MKB Nederland erkent dat de kosten van ziekteverzuim voor het MKB hoog oplopen. Op 20 december 2018 heeft MKB Nederland samen met VNO-NCW, LTO Nederland, Het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Overheid een productconcenant “MKB verzuim-ontzorgverzekering” gesloten die deze lasten mogelijk voor het MKB verlagen.
Hoe jij de verzuimkosten kunt verlagen en welke rol het convenant MKB verzuim-ontzorgverzekering daar een rol in kan spelen vertellen we graag op de bijeenkomst ‘De financiële impact van ziekteverzuim op uw onderneming’

Cursus Curling
We geven alvast een tip: door middel van een goede samenwerking. Om dit te ervaren gaan we zelf na de workshop het ijs op voor een ‘potje curling’. We leren wat de beste aanval tegen ziekteverzuim is, maar ook over hoe je je positie moet verdedigen.

Programma
15.00 uur Ontvangst
15.15 uur Opening door MKB Noord
15.20 uur ‘De financiële impact van ziekteverzuim op uw onderneming’ door Flynth
15.45 uur Stellen van vragen – verplaatsen naar de ijsbaan
16.00 uur Start Curling
17.00 uur Start afsluitende borrel
18.00 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden
Meld je snel aan, er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Leden van MKB Noord en relaties van Flynth hebben voorrang bij de inschrijving. Je aanmelding is definitief na een bevestiging vanuit MKB Noord.
Wij werken vanaf 2019 met een no-show policy. Dit betekent dat je je kosteloos kunt aan- en afmelden. Indien je jezelf wilt afmelden kan dit zonder opgaaf van reden tot 3 uren voorafgaand aan het event. Indien je jezelf niet hebt afgemeld wordt een no-show boete in rekening gebracht van EUR 35,-.

 

 

 

Graag tot ziens op dinsdag 5 maart!

MKB Noord en Flynth