We zijn op dit moment de meest concurrerende economie van Europa. Dat willen we blijven. En dat vraagt investeringen. Een visionaire investering in de Lelylijn. En investeringen in het bestaande spoor. Zonder al te grote investeringen kunnen een paar minuten reistijdwinst tussen Amsterdam en Zwolle en tussen Zwolle en het Noorden gerealiseerd worden. Die moeten we natuurlijk incasseren! Maar een echt grote stap vooruit, economisch en sociaal, maken we met de Lelylijn.

Meer over de Lelylijn 

 

De logistieke sector is een van de belangrijkste en toonaangevende sectoren in Noord-Nederland. De positie van deze sector in onze regio en daarbuiten willen we met de community Logistiek gaan verbeteren en versterken. Noord-Nederland biedt daar volop kansen toe. De infrastructuur is goed, de arbeidsmarkt biedt potentieel over de gehele breedte en er is volop ruimte. Het Noorden kan zich hierin onderscheiden van de succesvolle logistieke hotspots elders in Nederland.

Meer over TopDutch Logistics 

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over het thema mobiliteit en infrastructuur? Dan kunt u contact opnemen met Robert-Jan Hageman, mail hageman@vnoncw-mkbnoord.nl of telefoon 050-534 38 44.