Geslaagd Ondernemersdebat in Drenthe

U bevindt zich hier:://Geslaagd Ondernemersdebat in Drenthe

Geslaagd Ondernemersdebat in Drenthe

Het Drents Ondernemersdebat stond gister voornamelijk in het teken van de toekomst van Groningen Airport Eelde, de komst van Grand Prix naar Assen en de samenwerking tussen de noordelijke provincies.

Lijsttrekkers en fractievoorzitters van de PvdA, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, de Onafhankelijke Partij Drenthe, de PVV en de VVD gingen met elkaar in debat over acht stellingen. Ook de zaal, met voornamelijk ondernemers en werkgevers, mengde zich in discussie.

Groningen Airport Eelde

Met name over de stelling of de provincie moet blijven investeren in Groningen Airport Eelde waren de meningen verdeeld. CDA was vóór, want, zei Henk Jumelet, het vliegveld is van grote betekenis voor de infrastructuur. Het moet wel meer gebruikt gaan worden, en daarin moeten verschillende partijen samen optrekken. Ook ondernemers, zei Jumelet.

GroenLinks vond juist dat het na al die jaren wel duidelijk was dat het vliegveld geen toekomst heeft. “Halflege toestellen, vervuilend”, vond Hans Kuipers. “En er is altijd gezegd: na de baanverlenging hoeft er geen euro meer bij. Dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn.”

Grand Prix Assen

Ook de Grand Prix Assen was een onderwerp wat niet alleen bij de partijen veel los maakte, maar ook in de zaal voor reuring zorgde. Het merendeel van de zaal was voor, want de komst van zo’n groot evenement was goed voor de stad Assen, de provincie in het geheel, het toerisme en ‘het op de kaart zetten’ van Drenthe.

Een mening waar bijna alle partijen zich achter konden scharen, al waren er ook een paar kritische kanttekeningen. Tot hoever reikt de bijdrage van de provincie, en wat zijn de voorwaarden voor de komst? Dat moet eerst bekend zijn, voor partijen als de OPD, GroenLinks en CDA volledig voor de komst van Grand Prix zijn.

Reeks ondernemersdebatten

Het debat Drenthe is de eerste in de reeks. Op maandag 11 maart is er het Friese Ondernemersdebat, gevolgd door het Groningse Ondernemersdebat op dinsdag 12 maart.

By |2019-02-27T15:09:20+01:0027-02-2019|Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter