Door de kansen van ICT en kunstmatige intelligentie (ook wel AI) te benutten kan de Nederlandse concurrentiepositie verbeteren. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) en het internet zijn grote aanjagers van efficiency, groei, onderzoek, innovatie en sociale verandering. AI ontwikkelt zich in snel en is bepalend voor veel toekomstige processen. Door deze ontwikkelingen neemt de afhankelijkheid van ICT steeds verder toe en maakt onze samenleving kwetsbaarder voor misbruik en uitval. Digitale veiligheid, ofwel cybersecurity, is dan ook van essentieel belang.

Noord-Nederland, vooral rondom stad Groningen, heeft een sterk digitaal cluster. We lopen voorop met digitale innovaties en ontwikkelingen. Hierdoor groeit deze sector hier ook. En om goed te kunnen ondernemen is digitalisering een randvoorwaarde. Up-to-date blijven en de mogelijkheden van digitalisering ontdekken is voor ondernemers van belang. Wij willen onze leden informeren over en voorbereiden op de kansen die digitalisering hen biedt:

  • Randvoorwaarden op orde brengen (bv. fysieke infrastructuur als glasvezel en kabel, 5G)
  • Ondersteuning voor leden (door kennissessies over persoonlijke groei en bedrijfsmatige groei)
  • Innovatie en ontwikkeling  stimuleren (aanhaken bij maatschappelijke projecten)

Meer informatie

Wilt u meer weten over het thema Digitalisering? Dan kunt u contact opnemen met Willemiek Everts , mail everts@vnoncw-mkbnoord.nl of telefoon (050) 534 38 44.