Bericht van jullie voorzitter

U bevindt zich hier::/, Regionaal nieuws/Bericht van jullie voorzitter

Bericht van jullie voorzitter

Mijn vader vertelde mij ooit over ‘die ene week in 1962’ waarop de Derde Wereldoorlog uit had kunnen breken. Nederland zat dagelijks aan de radio gekluisterd. Zouden Cuba, de USA en Rusland tot een conflict komen? Zou de Derde Wereldoorlog uitbreken?

Ik denk dat de spanning die de luisteraars van toen voelden, te vergelijken moet zijn met de spanning die we nu dagelijks ervaren. Hoe is het met de cijfers van het RIVM? Helpen de maatregelen? Wat zijn de voorspellingen ten aanzien van onze economie? Komt er een recessie? En hoe erg is die dan? Persconferenties, liveblogs, livestreams; het gaat maar door. Om nog maar te zwijgen van de spanning die we als ondernemers dagelijks voelen. Hoe ziet de toekomst eruit voor ons en onze ondernemingen?

Er wordt hard gewerkt om de noodzakelijke maatregelen te treffen om u door deze crisis te loodsen. En in dit blog wil ik dan ook graag de aandacht vestigen op de bereikbaarheid van de noodmaatregelen waar u als ondernemer gebruik van kunt maken.

Na de 4.000 euro regeling en de inkomensondersteuning voor ZZP-ers, is nu ook de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid in aantocht. Vanaf maandag kunt u daar een beroep op doen. Ik zou alle ondernemers van Noord Nederland op willen roepen om u goed te oriënteren op deze regelingen.

Kijk daarbij ook goed vooruit! Het kan zijn dat u nu de pijn van deze crisis nog niet direct voelt. Wellicht lopen eerder geacquireerde projecten nog even door, of levert u nog uit voorraad. Wanneer deze crisis langer zal duren, zult u wellicht toch gebruik willen of moeten maken van regelingen. Ook wanneer u op die manier vooruit wilt kijken, kunt u gebruik maken van expertise in Noord Nederland.

Wist u dat in Noord Nederland adviseurs in Friesland (via YnBusiness), Drenthe (via Ik Ben Drents Ondernemer) en Groningen zich verenigd hebben om u te helpen? Maak vooral gebruik van deze loketten. U treft daar brede specialismen aan; van experts met betrekking tot de specifieke regelingen, tot en met sectorspecialisten die goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in uw specifieke sector. U heeft dus met één telefoontje toegang tot een groep zeer ervaren mensen die u juist nu in een grote verscheidenheid aan vraagstukken kunnen helpen. En geloof mij, zij werken zeer hands-on!

Ik verwacht niet dat alles bij uw aanvraag gegarandeerd vlekkeloos gaat. Helaas… Deze regelingen zijn onder stoom en kokend water tot stand gekomen. Daar hebben we veel respect en waardering voor en dat hebben we de afgelopen week ook uitgesproken. Tegelijkertijd weten we dat regelingen die onder deze omstandigheden tot stand komen, onvolkomenheden kennen.

Die onvolkomenheden kunnen we er alleen uithalen, wanneer we die ook duidelijk kenbaar maken. Laat u daarom horen! Bel rechtstreeks met ons kantoor in Groningen, of bel met de genoemde loketten. Wij verzamelen voortdurend alle verbeteringen en nemen deze mee in onze communicatie met Den Haag. Want daarvoor zijn wij er; om úw belangen goed onder de aandacht te brengen van de overheid en andere stakeholders.

Het zijn en blijven spannende tijden. En het wordt misschien ook nog wel spannender dan nu. Maar de wijze waarop we nu de handen ineenslaan om de ondernemers in (Noord) Nederland door deze crisis te loodsen, geeft mij in ieder geval veel vertrouwen. Ik hoop u ook!

Joyce Walstra

 

 

 

By |2020-04-03T15:13:58+01:003-04-2020|Nieuws, Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter