130 ondernemers op bijeenkomst in Thialf

U bevindt zich hier:://130 ondernemers op bijeenkomst in Thialf

130 ondernemers op bijeenkomst in Thialf

Download presentatie

MKB Noord kijkt terug op een geslaagde middag op 11 juli. 130 ondernemers kwamen in Thialf in Heerenveen bij elkaar om het te hebben over duurzame inzetbaarheid. Nadat de deelnemers zelf midden op de baan hadden gestaan, woonden zij inspirerende presentaties bij, terwijl ze de trainingen van verschillende topschaatsers konden zien.

Gerard Kremer, voorzitter van MKB Noord, benadrukte in zijn welkomstwoord dat duurzame inzetbaarheid een hot issue is. “Bijna drie jaar geleden maakte ik kennis met Sander de Rouwe, gedeputeerde voor de Provincie Friesland. Hij zei dat binnen drie jaar jonge mensen op de arbeidsmarkt zeldzaam zouden zijn. Ik dacht: die is gek. Maar hij heeft gelijk gekregen. En niet alleen jonge mensen zijn inmiddels zeldzaam, maar vakmensen ook.”

Emile Zijlstra, senior belastingadviseur bij Flynth, legde uit hoe je personeel kunt binden en boeien door ze financieel te belonen. Is het ook loon als je in toiletten voor je personeel voorziet? Welke stimuleringsregelingen zijn er, welke mogelijkheden biedt het arbeidsrecht en is er eventueel een subsidie beschikbaar? Tegelijk wees hij op de haken en ogen. “Je kunt werknemers niet zomaar een pakket aandelen geven, want de wetgever ziet dat als loon. Voor bonussen geldt er een gebruikelijkheidscriterium. En als je een kledingwinkel hebt, kun je je personeel wel procent korting geven, maar tot een maximum van 500 euro.” Hij vertelde dat met name in overnametrajecten werknemers de mogelijkheid krijgen aandelen te kopen, om te voorkomen dat ze afhaken.

Maurits Bruel van De Geluksfabriek legde uit dat je eigen bevlogenheid nog niet garandeert dat je team ook bevlogen is. En dat je wel een bevlogen team nodig hebt om je ambities te realiseren. “Hoe doen mkb’ers het richting hun personeel? Nou, we staan een beetje op achterstand. Zzp’ers zijn tevredener dan mensen in loondienst. Maar wat zijn zzp’ers? Gemiste medewerkers en potentiële concurrenten. Millenials willen groei en ontwikkeling. Die doelen vallen makkelijker te realiseren in grote ondernemingen, want die hebben daar meer geld voor.”

De eerste stap om bevlogenheid te creëren is het opdoen van zelfkennis. “Je moet weten wat voor leiderschapsstijl je hebt, want dat bepaalt je behoefte binnen je team aan aanvullende kwaliteiten.”

Wat voor leider ben je als ondernemer? Ben je een visionair die weet waar hij naartoe wil met zijn team? Ben je een manager die de nadruk legt op competenties binnen de organisatie? Ben je een idealist die vooral bezig is met de reden van de onderneming? Of een specialist? “In dat geval kun je jezelf enorm in de weg zitten als je wilt delegeren of motiveren, want eigenlijk vind je dat je het zelf altijd beter weet en kunt.”

Uiteindelijk gingen de ondernemers in groepjes met elkaar in gesprek over het type leider dat ze zijn en de ambities die ze koesteren. Ze gebruikten hiervoor het TeamCanvas, een plan van aanpak om bevlogen teams te creëren.

Karin Veldhuizen van Watersportcamping Heeg in Friesland was een van de deelnemers. Zij was op de middag in Thialf afgekomen vanwege het thema, duurzame inzetbaarheid. “Je kunt zelf bevlogen zijn, maar je moet die energie wel overbrengen naar je medewerkers. Die zijn niet altijd net zo gepassioneerd als jijzelf – en dat kun je ook niet verwachten. Maar die bevlogenheid is wel van toegevoegde waarde. Je bent er als werkgever dus niet wanneer je alleen maar taken delegeert. Iemand gaat niet naar een restaurant omdat hij honger hebt; dan hij net zo goed thuis eten. Hij gaat naar een restaurant omdat hij verwend wilt worden. Een serveerster kan keurig een bord eten op tafel neerzetten, maar als ze dat niet met een grote glimlach doet, voelt dat eten voor hem niet als een cadeautje. En daarom is bevlogenheid in je team zo belangrijk. Omdat je medewerkers het verschil maken.”


By |2017-07-14T10:42:00+00:0013-07-2017|Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter