Succesvolle online Q&A meeting over steunmaatregelen

U bevindt zich hier::/, Regionaal nieuws/Succesvolle online Q&A meeting over steunmaatregelen

Succesvolle online Q&A meeting over steunmaatregelen

VNO-NCW MKB Noord heeft samen met kennispartner Afier Accountants & Adviseurs op maandag 23 maart 2020 een eerste online Q&A-meeting gehouden. Het onderwerp was het pakket aan steunmaatregelen van de regering om te zorgen dat ondernemers goed door de corona-crisis komen. Specialisten Rolf Smid en Marc Oegema beantwoordde in een half uur tijd brandende vragen van de meer dan 70 deelnemende ondernemers over financiën, personeel en de aanvraagprocedures.

Regiomanager en een van de initiatiefnemers Jurgen Elshof van VNO-NCW MKB Noord: ‘Deze corona-crisis brengt heel veel onzekerheden met zich mee. Waar we kunnen bieden we graag duidelijkheid aan ondernemers. Naast de informatievoorziening die landelijk is opgezet heb ik samen met onze kennispartner Afier deze online meeting opgezet. Een groot succes bleek, want we hadden het maximaal aantal deelnemers en grote hoeveelheid vragen. We gaan nu nadenken over een volgende editie van een online meeting met een kennispartner, met mogelijk wat meer gerichte onderwerpen.’

Voorbeelden van vragen die zijn behandeld zijn:

  • Ik probeer een Bbz-uitkering aan te vragen. Er zou minder bewijslast zijn, staat er op de website van de gemeente, maar als je via DigiD de procedure doorloopt, moet je alsnog erg veel bewijsstukken indienen. Is dat echt nodig?
  • Als je als ZZP goed gedraaid hebt en nog wat werk hebt, wat is verstandig om te doen?
  • Wij hebben in de oude regeling WTV alvast aangevraagd. Dit gaat nu over naar de nieuwe. Wat zijn de verschillen in de regeling.  Waar moeten wij nu rekening mee houden qua bewijsvoering? Is uren bijhouden voldoende?
  • Hoe moet je omzetdaling aantonen? Is het ten opzichte van de maand ervoor of voorgaand jaar?

De Q&A-meeting is opgenomen. U kunt deze nu kijken.

By |2020-03-30T08:53:06+01:0024-03-2020|Nieuws, Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter