Retailtop Bruisende Friese dorpen en steden

U bevindt zich hier:://Retailtop Bruisende Friese dorpen en steden

Retailtop Bruisende Friese dorpen en steden

De door MKB Noord georganiseerde Retailtop Friese dorpen en steden was een daverend succes. In het WTC Leeuwarden presenteerde Bert Broekhuizen het Koopstromenonderzoek 2017 provincie Fryslân. Leegstand, lagere omzetten, faillissementen, krimp en vergrijzing. De leefbaarheid van dorpen en steden wordt hierdoor negatief beïnvloed. De provincie Fryslân en MKB Noord slaan de handen ineen om de Friese dorpen en steden bruisend te houden.

In opdracht van de Provincie Fryslân en de Friese gemeenten is in de winter van 2016/ 2017 door Broekhuis Rijs onderzoek gedaan naar de koopstromen in de provincie. Hiermee is het koopgedrag van de Friese burgers in kaart gebracht. Inzicht in koopgedrag en beleving van winkelend publiek is nuttig om het functioneren van winkelgebieden te monitoren en trends te herkennen.

MKB Noord heeft gezamenlijk met ondernemers gekeken naar kansen en mogelijkheden voor het behoud van onze dorpen en steden. Hieruit is het visiedocument ‘Vitale noordelijke dorpen en steden’ ontstaan. Hierin wordt beschreven hoe en op welke aspecten samenwerking noodzakelijk is en het is bedoeld voor alle betrokken stakeholders. Tijdens deze avond deelde MKB Noord voorzitter Gerard Kremer zijn visie met de zaal. Hij benadrukte de aanwezigen om vooral samen te werken met alle betrokken stakeholders. Dit is ook terug te lezen in Vitale dorpen en Steden.

Downloads:

By |2017-05-30T15:53:49+00:0030-05-2017|Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter