VNO-NCW MKB Noord heeft als standpunt dat thuiswerken een blijvertje is en heeft ook meerdere malen aangegeven dat het verstandig is voor ondernemers om zich daarop voor te bereiden. Daarbij heeft de vereniging ook zelf de handschoen opgepakt en is kritisch aan het kijken naar de eigen organisatie en huisvesting. Hierdoor zijn staan er mogelijk binnenkort enkele veranderingen op stapel.

Als vereniging is het belangrijk om de kosten voor huisvesting beperkt te houden, zodat de financiële middelen vooral ten bate komen van de ruim 1.800 leden van de vereniging. Denk daarbij aan activiteiten voor leden, werkzaamheden die VNO-NCW MKB Noord verricht om het ondernemersklimaat zo optimaal mogelijk te maken en kansen voor ondernemers te creëren. Door verminderde inkomsten tijdens de coronacrisis en de beweging naar thuiswerken is er kritisch gekeken naar de huidige huisvesting in het TopSportZorgCentrum in Groningen.

Er zijn besprekingen geweest met een mogelijke overnamekandidaat, maar deze hebben niets opgeleverd. VNO-NCW MKB Noord blijft met een open vizier kijken naar een andere passende oplossing om het nieuwe werken en een kostenreductie te realiseren. Daarvoor heeft de vereniging de volgende drie opties:

  • Nieuwe huurder. Eén partij neemt alle huurverplichtingen van de hele etage over (inclusief de lopende contacten met onderhuurders). VNO-NCW MKB Noord verhuist dan naar een andere locatie op een passende centrale plek in het Noorden (driehoek Assen-Groningen-Drachten).
  • Nieuwe onderhuurder veldzijde. VNO-NCW MKB Noord verhuurt de werkplekken aan de veldzijde van de etage aan één tot maximaal drie nieuwe partijen. Het gaat om maximaal zeventien werkplekken.
  • Kantoorsharing. VNO-NCW MKB Noord gaat het kantoor delen met een nieuwe partij. Ons deel van de etage inclusief de faciliteiten is hierbij beschikbaar voor de helft van de week (tot maximaal 36 werkplekken).

De drie bovengenoemde opties zijn facultatief waarbij maatwerk mogelijk is in onderling overleg.

Heb je interesse in een van deze drie opties of ken je een partij die mogelijk geïnteresseerd is in goede huisvesting voor een langere termijn, dan kunnen zij contact opnemen met directeur Ton Schroor voor meer informatie en specifieke prijzen, telefoon (050) 534 38 44.