Michaël van Straalen herbenoemd als voorzitter MKB-Nederland

U bevindt zich hier:://Michaël van Straalen herbenoemd als voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen herbenoemd als voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen is ook de komende vier jaar de voorzitter van MKB-Nederland. De Algemene Ledenvergadering van de ondernemersorganisatie heeft vanmiddag op voordracht van het hoofdbestuur unaniem ingestemd met zijn herbenoeming.

MKB-Nederland kiest met de herbenoeming van Van Straalen (60) voor continuïteit in een periode van snelle ontwikkelingen die kleine en middelgrote bedrijven kansen bieden, maar juist ook onevenredig hard kunnen raken; de verdere verduurzaming van de Nederlandse economie, de lastenontwikkeling, de toekomstige arbeidsmarkt en internationale kwesties zoals de Brexit zijn daarvan slechts enkele voorbeelden. Maar bovenal kiest de organisatie voor een gedreven voorzitter met een groot mkb-hart en veel bestuurlijke ervaring.

Loondoorbetaling
Van Straalen heeft de afgelopen vier jaar veel voor het mkb bereikt, aldus MKB-Nederland. Zo is een meerderheid in de Tweede Kamer inmiddels voor aanpassing van de loondoorbetalingsplicht bij ziekte; dat was het eerste punt dat Van Straalen bij zijn aantreden vier jaar geleden op de agenda heeft gezet. Die aanpassing moet er in zijn tweede voorzittersperiode daadwerkelijk komen. Dat geldt eveneens voor versoepeling van het ontslagrecht en de invoering van de MKB-toets, die ervoor moet zorgen dat nieuwe wet- en regelgeving werkbaar is voor en aansluit op de praktijk van kleine en middelgrote bedrijven.

Foto: Michaël van Straalen (links) krijgt felicitaties en bloemen van vicevoorzitter Jan Meerman (rechts)

By |2017-06-23T09:47:33+00:0023-06-2017|Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter