Jouw Zaak Jouw Toekomst

U bevindt zich hier::/, Regionaal nieuws/Jouw Zaak Jouw Toekomst

Jouw Zaak Jouw Toekomst

Retailers in de provincie Groningen hebben momenteel een aantal prangende vragen: Hoe houd ik mijn zaak financieel gezond? Hoe houd ik mijn omzet op peil? Van welke regelingen van de overheid kan ik gebruik maken? Dat blijkt uit de behoeftepeiling van Jouw Zaak Jouw Toekomst; een project van MKB Noord en de provincie Groningen. Het doel van de peiling was om te achterhalen wat in deze coronatijden er speelt bij retailers en op welke vlakken zij behoefte hebben aan ondersteuning.

Uit de peiling komt naar voren dat de financiële vraagstukken bij retailers het grootst zijn. Daarnaast tonen de resultaten een groeiend besef dat ondernemers elkaar nodig hebben en dat de urgentie om samen te werken  groot is. Passende ondersteuning om deze samenwerkingen op te zetten is dan ook een behoefte bij de Groningse retailers.  Jouw Zaak Jouw Toekomst biedt ondernemersverenigingen die samen aan de slag willen deze inhoudelijke kennis én financiële ondersteuning. Een derde punt dat leeft bij veel retailers is het ontdekken van nieuwe kansen en markten. Juist in deze tijd is gebleken dat wendbaarheid en je snel kunnen aanpassen aan veranderde omstandigheden belangrijk zijn. Minder groot is de behoefte aan ondersteuning op het punt van klantcontact en het inzetten van social media. De retailers vinden het wel belangrijk, maar geven aan dit zelf aardig goed op orde te hebben.

Met de uitkomsten van de behoeftepeiling wordt het aanbod van Jouw Zaak Jouw Toekomst opnieuw onder de loep genomen en worden er digitale (en later fysieke) meetings georganiseerd. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar op bijvoorbeeld het thema financiën, ondernemen in zwaar weer, vernieuwend ondernemerschap, online ondernemen en klantgerichtheid. Kijk op www.retail.mkbgroningen.nl voor alle mogelijkheden.

By |2020-05-26T14:33:11+01:0026-05-2020|Nieuws, Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter