Retailtop Bruisende Friese dorpen en steden!

U bevindt zich hier::Home/Retailtop Bruisende Friese dorpen en steden!
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de Retailtop op dinsdagavond 23 mei in het WTC te Leeuwarden. Op deze avond presenteren wij u het koopstromenonderzoek van de provincie Fryslân en de Friese gemeenten. Zij geven u handreikingen om samen te bouwen aan Bruisende Friese dorpen en steden.

Leegstand, lagere omzetten, faillissementen, krimp en vergrijzing. De leefbaarheid van dorpen en steden wordt hierdoor negatief beïnvloed. De provincie Fryslân en MKB Noord slaan de handen ineen om de Friese dorpen en steden bruisend te houden.

In opdracht van de Provincie Fryslân en de Friese gemeenten is in de winter van 2016/ 2017 door Broekhuis Rijs onderzoek gedaan naar de koopstromen in de provincie. Hiermee is het koopgedrag van de Friese burgers in kaart gebracht. Inzicht in koopgedrag en beleving van winkelend publiek is nuttig om het functioneren van winkelgebieden te monitoren en trends te herkennen.
dorpen
MKB Noord heeft gezamenlijk met ondernemers gekeken naar kansen en mogelijkheden voor het behoud van onze dorpen en steden. Hieruit is het visiedocument ‘Vitale noordelijke dorpen en steden’ ontstaan. Hierin wordt beschreven hoe en op welke aspecten samenwerking noodzakelijk is en het is bedoeld voor alle betrokken stakeholders. Er worden concrete handvatten en instrumenten benoemd die zo’n proces op gang weten te brengen. Op de MKB Markt laten we u hier graag mee kennismaken. Op deze markt vindt u verschillende kraampjes waar de instrumenten worden toegelicht.

Het koopstromenonderzoek in combinatie met ‘Vitale dorpen en steden’ is een ideale basis voor gemeentes, ondernemers en vastgoedhouders om samen te bouwen aan Bruisende Friese dorpen en steden!

Programma 23 mei 2017
19.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur: Openingswoord door Sander de Rouwe, gedeputeerde Provincie Fryslân en Gerard Kremer, voorzitter MKB Noord
19:50 uur Presentatie Koopstromenonderzoek door Bert Broekhuis
20:30 uur Presentatie “Vitale noordelijke dorpen en steden” door Gerard Kremer
20:45 uur Afsluiting plenaire sessie door Sander de Rouwe
21:00 uur Opening MKB Markt met een hapje en drankje
21:30 uur Einde programma

Aanmelden
Let op: aanmelden is noodzakelijk en het aantal plaatsen is beperkt. Meld u dus tijdig aan om verzekerd te zijn van deelname. Wij stellen u in de gelegenheid om relaties mee te nemen.

Wij kijken er naar uit u te ontmoeten op 23 mei in WTC Leeuwarden

Gerard Kremer
Voorzitter MKB

Sander de Rouwe
Noord Gedeputeerde Provincie Fryslânlogofriesland

kemkersknop