Congres – LCB2018: Nederland in Transitie

U bevindt zich hier::/Congres – LCB2018: Nederland in Transitie
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op 15 en 16 mei vindt het Landelijk Congres der Bestuurskunde (LCB) voor het eerst in haar 18-jarige geschiedenis plaats in Groningen. Ruim 500 studenten, (young)professionals, wetenschappers en bestuurders uit heel Nederland zullen naar Groningen afreizen om aan dit congres deel te nemen. Het thema van het congres luidt: ‘Nederland in Transitie: een gedeelde verantwoordelijkheid voor een duurzame samenleving’. Middels lezingen, discussies en workshops wordt de koppeling gemaakt tussen de wetenschap en de praktijk op het thema van energietransitie en duurzaamheid. De klimaatuitdagingen waarvoor we nu staan vergen speciale aandacht van de overheid maar ook van het bedrijfsleven en de wetenschap. Tijdens ons congres staat de vraag centraal hoe Nederland tot effectief klimaatbeleid dient te komen. De energietransitie en duurzaamheid zijn speerpunten van ons congres, met name de vertaalslag hoe we als Nederland daar nu eindelijk echt werk van kunnen maken.

Programma:

 • Ontvangst dagvoorzitter Ruud Koornstra
 • Workshop naar keuze
 • Keynote Jan Rotmans
 • Informele borrel

Tijd: 15:30 – 18:30 uur
Locatie: De Oosterpoort, Trompsingel 27 Groningen

Themabekendmakingsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=WQAUA6S4H8k
CvK provincie Groningen over LCB 2018: https://youtu.be/9m9zTbWuMA0

Omdat het LCB dit jaar voor het éérst in haar 18-jarig bestaan in het noorden wordt georganiseerd, probeert de congresorganisatie zoveel mogelijk de samenwerking te zoeken met noordelijke partners. Graag geven wij daarom noordelijke ondernemers de kans om deel te nemen aan een speciaal deel van dit congres.

Programma
Op dinsdag 15 mei bent u vanaf 15:30 uur welkom in De Oosterpoort voor ontvangst door onze dagvoorzitter en duurzaam ondernemer Ruud Koornstra. Vervolgens kunt u deelnemen aan een workshop naar keuze. Na de workshop zal prof. Jan Rotmans een keynote geven over transitie in Nederland. Ter afsluiting van de eerste congresdag wordt na de lezing geborreld met bier en bitterballen.

Ruud Koornstra (Dagvoorzitter) – Eerste Energiecommissaris van Nederland

Onze dagvoorzitter richtte zich als ondernemer al vroeg op duurzame ontwikkeling, zo stond hij ooit aan de wieg van de groene creditcard. Hij had meerdere bedrijven en schreef een aantal boeken en is nu de eerste Energiecommissaris van Nederland. Hiermee is hij dé frontman in de ontwikkeling naar een energiepositief Nederland.

Jan Rotmans – Hoogleraar Transitiekunde (EUR)

Hij was ooit de jongste hoogleraar in Nederland en de eerste die op klimaatverandering promoveerde. Momenteel is hij als hoogleraar een internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Als maatschappelijk gedreven en bevlogen hoogleraar publiceerde hij ruim 300 artikelen op het gebied van klimaatverandering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties. Daarnaast heeft hij een rijke carrière waarin hij onder andere ICIS, Drift, Urgenda en Nederland Kantelt mede heeft opgericht. Door mensen niet als activist in het harnas te jagen maar juist door mensen in het hart te raken, streeft hij ernaar mensen te inspireren om de verantwoordelijkheid te pakken voor een duurzame samenleving.

Workshoprondes
U kunt kiezen uit de volgende workshops. Meer informatie over de inhoud van de workshops vindt u op de website: www.lcb.nl

 • Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)
 • Berenschot
 • Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)
 • Groene Cirkels – Heineken (Hoogheemraadschap van Rijnland)
 • VersnellingNL
 • Deloitte
 • We Energy Game

Aanmelden
Via deze link kunt u zich aanmelden voor het congres. Nadat u op de groene knop met ‘registreer’ heeft geklikt kunt u rechtsboven kiezen voor ‘promotie code opgeven’. Vervolgens kunt u als ondernemer met de code: ‘LCB2018MKB’
uw tickets bestellen. Vervolgens kunt u kiezen aan welke workshop u deelneemt.

De reguliere prijs voor deelname aan de workshop, de keynote van Jan Rotmans en de borrel is €30. Leden van MKB Noord krijgen een korting van €10 met de code:
‘LCB2018MKBLID’

Wij hopen u terug te zien op het congres!