Meten is Weten; Google Analytics…. Hoe werkt dat?

U bevindt zich hier::/Meten is Weten; Google Analytics…. Hoe werkt dat?
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Meten is Weten; Google Analytics…. Hoe werkt dat?

Inzicht in het gedrag van de bezoekers van je website kan voor ondernemers heel waardevol zijn. Kunnen de bezoekers op de website vinden wat ze zoeken of klikken ze snel weg? Zo ja, op welk punt besluit de bezoeker af te haken? Met Google Analytics is dit overzichtelijk in beeld te brengen. Dit statistiekenpakket brengt elk bezoek aan de website in kaart en geeft dit weer in rapportages. Maar kun je daar vervolgens mee?

Tijdens deze bijeenkomst krijg je via een workshop meer inzicht in de werking van Google Analytics en wat voor relevante informatie je hier uit kan halen. De basisprincipes van het programma worden behandeld zodat het voor jou duidelijk wordt hoe de rapportages zijn opgebouwd. Omdat Google Analytics een platte weergave is van alleen maar cijfers, is het de kunst om die cijfers juist te interpreteren. Vervolgens kun je verbanden gaan leggen. Zo kun je waardevolle informatie uit het programma halen en dat gebruiken om je website te optimaliseren.

De training in het kort:
– Introductie van Google Analytics: Hoe werkt het?
– De verschillende rapporten en hoe deze te interpreteren
– Veel voorkomende statistieken en de bijbehorende betekenis

Na deze training heb je genoeg bagage om zelf aan de slag te gaan.

Aanmelden
Deelname voor leden van MKB Noord en relaties van Daar[om] is kosteloos. Ben je geen lid of relatie dan betaal je €40,-. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met een routebeschrijving. Voor deze bijeenkomst zijn slechts een aantal plaatsen beschikbaar. Je aanmelding is pas definitief na de bevestiging vanuit MKB Noord.

Programma
15.30 uur ontvangst
15.45 uur opening door MKB Noord
15.50 uur inleiding door DaarOm – Workshop Google Analytics
17.00 uur vragen uit de zaal
17.10 uur start Borrel