Net wakker – Netwerken ‘BLOCKCHAIN in het midden- en kleinbedrijf’

U bevindt zich hier::/Net wakker – Netwerken ‘BLOCKCHAIN in het midden- en kleinbedrijf’
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Blockchain, je hebt de term vast al een keer horen vallen. Een blockchain is een gedistribueerde database die de waarde van data items bijhoudt. Het is letterlijk een keten van zogenaamde ‘blocks’ met informatie. Blocks bestaan uit twee delen: de blockheader en de daadwerkelijke inhoud. In de blockheader wordt vastgelegd wanneer en in welke volgorde de blocks zijn geregistreerd. Daarnaast wordt in de blockheader ook een verwijzing gemaakt naar de vorige block. Zo wordt de keten gevormd. Deze verwijzing wordt een hash genoemd.

Snap je het nog? We kunnen ons voorstellen dat het een nadere toelichting nodig heeft. En dat je na de uitleg ook graag wilt weten hoe je er nu en in de toekomst als mkb-er gebruik van kan maken.

Graag nodigen wij je, samen met kennispartner Afier, uit voor de 4e editie van ‘Net wakker – Netwerken’ op 10 april aanstaande. Zoals gezegd gaan we het dit keer hebben over kansen en bedreigingen van Blockchain. We zijn zeer blij met de toezegging van Maarten Wiersma, oprichter van Cryptocurrency price tracker en exchange Coinranking.com, om de inleiding te verzorgen.

Aan de hand van deze inleiding zullen we verder op het thema ingaan. Er is ruim de gelegenheid voor vragen aan Maarten en om je ervaringen te delen met de andere aanwezigen. Daarnaast is er ook tijd om te netwerken en om je voor te stellen aan de andere ondernemers. Gezien het karakter van de bijeenkomst zijn er maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Leden van MKB Noord en relaties van Afier hebben voorrang bij de inschrijving.

Het programma
7.15 uur Ontvangst
7.30 uur Opening door Afier
7.35 uur Korte voorstel ronde door de aanwezigen aan de ontbijttafel
7.45 uur Inleiding door Maarten Wiersma
8.30 uur Discussie en vragen
8.45 uur Afsluiting door MKB Noord

Locatie
De Drentse Zaak
Beilerstraat 24, 9401 PL Assen

Aanmelden
Deelname voor leden van MKB Noord en relaties van Afier is kosteloos. Ben je geen lid of relatie dan betaalt je €40,-. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met een routebeschrijving.Voor dit netwerkontbijt zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je aanmelding is pas definitief na de bevestiging vanuit MKB Noord.

 

 

 

Graag tot ziens op 10 april aanstaande!

MKB Noord & Afier


Deze kennisbijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner: