Bijeenkomst: ‘Veilig & zakelijk internetten’

U bevindt zich hier::Home/Bijeenkomst: ‘Veilig & zakelijk internetten’
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Schade door cybercrime is tien keer groter dan de schade van traditionele criminaliteit: Jaarlijks is er voor ruim 8,8 miljard euro aan economische schade door cybercriminaliteit. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de bedrijven slachtoffer zijn en dat 39 procent van de themabedrijven in het MKB geen beveiligingsplan heeft. Voor MKB Noord dé reden om, samen met kennisparters Afier en TNT, hierover een kennisbijeenkomst te organiseren met als thema:

‘Veilig zakelijk internetten’

De bijeenkomst zal bestaan uit 2 onderdelen; een presentatie over datalekken en een risicoscan van je eigen website.

Data lekkenthema
Data lekken betekent dat iedere ondernemer in Nederland verantwoordelijk is voor de privacygevoelige data in zijn organisatie. Organisaties moeten ervoor zorgen dat informatie niet beschikbaar is voor derden. Dat kan op heel veel manieren, zoals medewerkers geen laptops en smartphones geven, niet thuis laten werken, geen informatie uitwisselen met ketenpartners, kauwgom in usb-poorten stoppen. Dat klinkt absurd, maar in feite zijn dit ook passende maatregelen. Alleen zijn ze in onze complexe, digitale wereld niet realistisch. Hoe dan wel? Daar zal TNT je over bijpraten.

Scan – Hoe staat je er zelf voor?!
De Cyber Risico Scan checkt jouw bedrijfsnetwerk en website op duizenden kwetsbaarheden. Wij bieden alle deelnemers van de bijeenkomst deze scan gratis aan! Deze dien je maximaal 2 dagen van te voren in te vullen. Aan de hand van de ingevulde scans zal TNO tijdens de bijeenkomst kort op de resultaten ingaan.

scan

Programma
15.45 Ontvangst
16.00 Opening door MKB Noord en Afier
16.05 ‘Data veiligheid’ door Annemieke Wageman van TNT
16.40 Cyber Risico Scan door Caroline van der Weerdt van TNO
17.00 Mogelijkheid tot stellen van vragen
17.15 start borrel

Locatie
De Melkfabriek, Peizerweg 2 in Bunne.

Aanmelden
Meld je snel aan, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 14 mei. Leden van MKB-Noord en relaties van TNT en Afier hebben voorrang bij inschrijving, daarna worden de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst behandeld. Vooraf ontvang je de bevestiging van je deelname en een routebeschrijving.

kemkersknop

Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd door kennispartners:

afierTNT