De drie finalisten van de Jonge Ondernemers Prijs (JOP) 2015 zijn bekend: Grytsje de Jong (Morris Solutions), Jelmer Spijksma (Or-Quest) en Corné van Willigen (Hi-Fi Corner BV). Deze drie jonge ondernemers gaan de strijd aan voor de titel Dé Jonge Ondernemer van het Noorden. De winnaar van de veertiende editie van deze prestigieuze prijs zal in de finale in de Week van de Ondernemer op 10 juni bekend worden gemaakt.

Uit twaalf uiteenlopende presentaties in de voorrondes heeft de jury van de Jonge Ondernemersprijs gisteravond deze finalisten gekozen. De kandidaten werden kritisch onder de loep genomen, waarna er een weloverwogen, unanieme beslissing kwam. “Er zijn veel goede kandidaten, maar deze drie ondernemers springen er echt uit,” aldus juryvoorzitter Eise van der Sluis. 

Er is beoordeeld op het volle bereik van het ondernemerschap, waar onder meer innovatie, visie, strategie, creativiteit, daadkracht en ambitie als kernpunten gelden. Hierbij ligt de nadruk logischerwijs vooral op de ondernemer en in mindere mate op de onderneming. Bij elk van de drie finalisten kwam naar voren dat ze –op hun manier- onderscheidend zijn.

Bij de finalisten zal er op 21 mei een bedrijfsbezoek plaatsvinden, waar zij zich zullen presenteren en hun visiestuk moeten verdedigen. Ook worden zij onderworpen aan een financiële scan. Hiermee hoopt de jury zich te verdiepen in het bedrijf en de ondernemer en nieuwe inzichten te krijgen, om zo tot een terechte winnaar te komen.

Finale en Prijs 
De finale vindt plaats tijdens de Week van de Ondernemer, op woensdag 10 juni in de MartiniPlaza te Groningen. Hier presenteren de ondernemers zich en is er een vragenronde. De winnaar krijgt een mediacheque van €10.000,-, een ondernemerscoach, een financiële scan en erkenning als ondernemerstalent. Dit stelt hem/haar in staat zich te onderscheiden van andere ondernemers.

Jury

De jury bestaat uit succesvolle ondernemers, deskundigen uit de advieswereld en academici. Zij beoordelen de deelnemers uit verschillende invalshoeken, op basis van objectieve criteria.Jonge Ondernemersprijs

De Jonge Ondernemersprijs (JOP) biedt een podium aan ambitieuze jonge ondernemers die net dat duwtje nodig hebben om het helemaal te gaan maken. De ondernemers komen uit Groningen, Friesland en Drenthe, zijn jonger dan 40 jaar en zijn een bedrijf gestart tussen 1 januari 2010 en 31 december 2013. Met dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden geven organisatie en sponsoren veelbelovende ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe een extra stimulans.