Blog Joyce Walstra

U bevindt zich hier::/, Regionaal nieuws/Blog Joyce Walstra

Blog Joyce Walstra

Toen ik nog op school zat, wist ik het heel zeker; huiswerk was van voorbijgaande aard… Op een dag zou ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen en dan zou huiswerk voorgoed uit mijn leven verdwijnen. Een punt in mijn leven waar ik jaren naar uitgekeken heb. Een punt in mijn leven dat ook nog steeds moet komen…

Dat laatste geldt overigens voor iedereen. De afgelopen week sprak ik met banken, ondernemers en medebestuursleden. En in elk gesprek kwam het wel een keer voorbij. Voor iedereen geldt: ‘Je moet, juist in een crisis als deze, zorgen dat je je huiswerk hebt gedaan.’

Het is een serieuze uitdaging om deze dagen ondernemer te zijn. En op deze plek wil ik graag mijn diepe respect uitspreken voor uw innovatieve vermogen en uw veerkracht. Het is ongelooflijk wat ik allemaal aan vernieuwende concepten voorbij zie komen, samenwerkingsverbanden van ondernemers die krachten bundelen en zich een weg door deze crisis slaan. En ondertussen moet je ook nog even je huiswerk doen voor de banken, en voor alle uitvoerende instanties van de tijdelijke noodmaatregelen.

Waar VNO-NCW MKB Noord kan, zullen wij u ondersteunen. En ons huiswerk, elke dag opnieuw, bestaat eruit dat wij willen weten wat u bezighoudt. Meerdere ondernemers in Noord-Nederland sprak ik ondertussen persoonlijk en ook mijn collega’s op kantoor voeren wekelijks vele gesprekken. We willen graag weten wat u nodig heeft om al die nieuwe concepten en samenwerkingsverbanden tot een succes te maken. Zodat er weer omzet gedraaid kan worden! We willen graag meedenken; u in contact brengen met ondernemers die ook vernieuwend bezig zijn. Of juist met ondernemers die het nodig hebben om even geïnspireerd te worden.

Maar ook om u goed te kunnen vertegenwoordigen in omgevingen waar de ondersteuning van u als ondernemer (beter) geregeld kan worden. Denk daarbij aan publieke overheden, banken, maar uiteraard ook bestuurlijk Den Haag. Wij willen heel graag weten wat u nodig heeft. Zodat we die boodschap bij de juiste mensen terecht kunnen laten komen. Zodat u door kunt gaan met waar u goed in bent en waarschijnlijk ook het meeste plezier aan beleeft: vindingrijk, vernieuwend, ondernemend bezig zijn. Juist in deze ingewikkelde tijd.

De afgelopen week waren wij net als u behoorlijk teleurgesteld toen wij hoorden dat de economie nog een maand langer op slot blijft. Natuurlijk wisten we dat niet alles in één keer weer mogelijk zou zijn. Maar wij hadden gehoopt dat protocollen, die ondernemen in de 1,5-meter-economie mogelijk moeten maken, enig perspectief zouden kunnen bieden. Wij zien ook dat de landelijke brancheorganisaties keihard werken om deze protocollen verder gereed te krijgen en we hopen van harte dat dit huiswerk snel beloond zal worden met een akkoord en implementatie!

Eén ding is voor mij persoonlijk echt significant anders dan vroeger. Ik doe elke dag mijn huiswerk met plezier! En dat geldt ook voor mijn collega’s. Wij zien het als een voortdurende uitdaging om de beste vertegenwoordiging voor u te organiseren. En wij gaan voort. Na de aanpassingen met betrekking tot ‘geldende’ SBI-codes, voor het seizoensbedrijf noodzakelijke aanpassingen in de NOW, de gewijzigde provisie (om een paar voorbeelden te noemen) liggen nu zaken als de tweede fase van de NOW, oprekken van de staatsgaranties, en de protocollen voor ons.

We zullen nog even moeten volhouden. Er zijn nog heel wat oplossingen nodig; er zal nog heel wat huiswerk gedaan moeten worden. Maar het gaat ons lukken, daar heb ik het volste vertrouwen in!

By |2020-04-24T13:40:20+01:0024-04-2020|Nieuws, Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter