Ondernemers in het zonnetje gezet op ‘Dag van de Ondernemer’

U bevindt zich hier::Home/Regionaal nieuws/Ondernemers in het zonnetje gezet op ‘Dag van de Ondernemer’

Ondernemers in het zonnetje gezet op ‘Dag van de Ondernemer’

Derde vrijdag in november uitgeroepen tot speciale dag voor de ondernemer

MKB-Nederland roept vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot ‘Dag van de Ondernemer’. De dag moet een traditie worden om het ondernemerschap te vieren en ondernemers in het zonnetje te zetten. MKB-Nederland organiseert de eerste ‘Dag van de Ondernemer’ op vrijdag 18 november aanstaande met tal van activiteiten door het land. Onder anderen premier Rutte, minister Kamp en staatssecretarissen Wiebes, Dekker en Kleinsma verlenen hun medewerking. Ook in Noord-Nederland zijn er diverse activiteiten waarbij zowel Tweede Kamerleden als diverse gemeenten hun medewerking verlenen. 

Ongekende waarde
Er bestaat in Nederland een dag voor zo ongeveer alles en iedereen, maar een Dag van de Ondernemer was er vreemd genoeg nog niet. Terwijl ondernemers van ongekende waarde zijn voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creëren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart.

“Ze verdienen daarvoor ons respect”, zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland. “Met de Dag van de Ondernemer willen we ondernemers expliciet bedanken voor hun bijdrage, durf en doorzettingsvermogen. Een positieve dag waarop we hen een welgemeende schouderklop geven en onze blijk van waardering uitdragen. Uiteindelijk moet de dag ook een bijdrage leveren aan het imago van het zelfstandig ondernemerschap en toekomstige ondernemers stimuleren de sprong te wagen.”

Initiatieven Noord-Nederland
In Noord-Nederland is dit initiatief breed opgepakt. Zo gaat voorzitter van MKB-Noord Gerard Kremer samen met Agnes Mulder (Tweede Kamerlid CDA) op bezoek bij Holland Malt in de Eemshaven. Lutz Jacobi (Tweede Kamerlid PvdA) bezoekt samen met voorzitter Trudie Timmerman van MKB Friesland Frits Koopcentrum in Jinsum. Hilbert Wiechers, voorzitter MKB Drenthe, bezoekt samen met de MetaalUnie Noord en gedeputeerde Henk Brink van Economische Zaken Revamo B.V. in Meppel.

Tijdens de Avond van de Ondernemer in de gemeente Stadskanaal zal voorzitter van MKB Groningen Marja Doedens worden geïnterviewd door RTV-Noord presentator Marcel Nieuwenweg en zal Erik Ziengs (Tweede Kamerlid VVD) een bezoek brengen aan Wiechers Wonen in Dwingeloo.

Ook de gemeenten Noorderveld, Westerveld, De Wolden en Tytsjerksteradiel doen mee. Ze organiseren bijvoorbeeld een ondernemersontbijt of leggen werkbezoeken af.

 

Activiteiten Dag van de Ondernemer in Noord-Nederland

Friesland

Trudie Timmerman (vz MKB-Noord – Friesland) gaat samen met Lutz Jacobi (2e kamer PvdA) op bezoek bij Frits Koopcentrum in Jinsum.

Tijd: 10 uur – 11 uur

Locatie: Rijksweg 9 in Jirnsum

 

Gemeente Tytsjerksteradiel  organiseert een bedrijfsbezoek waarbij het college van B&W een bezoek brengt aan een ondernemer die een bijzondere maatschappelijke en sociale betrokkenheid heeft getoond. Het bedrijf is Frisia Bergum.

Aanvang: 11.30 uur

Meer informatie bij Jan Sijtsma (jsijtsma@t-diel.nl / 0615073693)

 

Drenthe

Hilbert Wiechers (vz MKB-Noord – Drenthe) gaat samen met de MetaalUnie Noord, gedeputeerde Henk Brink en wethouder Henk ten Brink op bezoek bij Revamo BV

Tijd: 11 uur tot 13 uur

Locatie: Pieter Mastebroekweg 2-A in Meppel

Meer informatie Philippe Hondelink (MetaalUnie) (06 – 22394306 hondelink@metaalunie.nl)

 

Gemeente Noorderveld organiseert een ondernemersontbijt met wethouder EZ Henk Kosters

Tijd: 7.30 tot 9.00 uur

Locatie: Health Hub Roden

Meer informatie bij Luuk Ronde (l.ronde@gemeentenoordenveld.nl 06 55588370)

 

Tweede Kamer lid Erik Ziengs (VVD) gaat op bezoek bij Wiechers Wonen in Dwingeloo in samenwerking met InRetail

Tijd: 9.15 tot 10.15 uur

Locatie: Entingheweg 15 7991 CC Dwingeloo

Meer informatie Paul te Grotenhuis (InRetail) (ptgrotenhuis@inretail.nl   (06) 513 856 69)

 

Gemeente Westerveld organiseert met college van B&W diverse bedrijfsbezoeken bij ondernemers die zich hebben ingezet voor een breder belang

Tijd: Gehele dag

Meer informatie Gerrie Ebbeling (T 14 0521  G.Ebbeling@gemeentewesterveld.nl )

 

Gemeente de Wolden organiseert een bedrijfsbezoek waarbij de wethouder met voorzitter Ondernemersplatform De Wolden op bezoek gaat bij een ondernemer die positief in het nieuws is geweest.

Meer informatie Jeanette Los (0683331325 j.los@dewoldenhoogeveen.nl )

 

Groningen

Gerard Kremer (voorzitter MKB-Noord) gaat met Agnes Mulder op bezoek bij Holland Malt in de Eemshaven. Onderwerp: Energie

Tijd: 11.00 tot 12.30 uur

Meer informatie bij Rinze van der Born

 

Marja Doedens (voorzitter MKB-Noord – Groningen) is spreker op ‘De avond van de Ondernemer’ in gemeente Stadskanaal die de organiseert i.s.m. de VVBK

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Theater Geert Teis in Stadskanaal

Meer informatie Gert Klooster (g.klooster@stadskanaal.nl 06 53881423)

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinze van der Born (born@vnoncw-mkbnoord.nl 06 11351698) of bij de genoemde contactpersonen.

By | 2017-05-19T10:05:33+00:00 17-11-2016|Regionaal nieuws|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter