Business in het Buitenland

U bevindt zich hier::/Business in het Buitenland
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Nederland is wereldwijd een belangrijk handelsland. En gelukkig maar, want buitenlandse handel en investeringen zijn van levensbelang voor onze economie. Om die positie te behouden moet de concurrentiekracht van ons bedrijfsleven van wereldniveau blijven. Nederland zal deze vooraanstaande positie in de internationale handel alleen kunnen behouden als het beleid constant gericht is op het verbeteren van die concurrentiekracht. Wij moeten ons constant kunnen meten aan de meest concurrerende landen. Er moet een gelijk ‘speelveld’ voor Nederlandse ondernemingen zijn.

Dit is voor MKB-Noord de reden om samen met het Enterprise Europe Network de interactieve bijeenkomst ‘Business in het Buitenland’ te organiseren.

Wanneer: dinsdag 23 februari
Hoe laat: ontvangst vanaf 15.30 – start 16.00 uur.
Waar: De Drentse Zaak in Assen

Enterprise Europe Network (EEN) is een groot, wereldwijd netwerk met als doel bedrijven te helpen bij het ondernemen over de grens. Het netwerk helpt bij het vinden en verbinden van partners in het buitenland. Daarnaast helpt Enterprise Europe Network bij het beantwoorden van vragen die op je afkomen als je als mkb’er in het buitenland verder wilt ondernemen. Ook zullen we aandacht besteden aan het International Business Talent (IBT). IBT is een project van de Hanzehogeschool Groningen waarbij bedrijven worden uitgenodigd de verbinding aan te gaan met excellente studenten.
Deze gemotiveerde studenten zijn internationaal opgeleid en kunnen bedrijven helpen bij internationale vraagstukken.

Onderwerpen die worden behandeld zijn:
• het vinden van handelspartnersVlaggetjes-EEN-Noord
• bemiddeling bij technologische samenwerking
• wat kunnen internationaal georiënteerde studenten voor uw bedrijf betekenen?

Programma
15.30 Ontvangst
16.00 Opening door MKB-Noord
16.05 Inleiding door Harold van Emst ‘Business in het Buitenland’
16.30 Praktijkcase van een ondernemer die internationaal opereert
16.40 Trienke Drijfhout over het programma International Business Talent
16.50 Ruimte voor vragen en discussie
+/- 17.30 Einde borrel

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden van MKB-Noord en relaties van het Enterprise Europe Network. Ook niet-leden zijn welkom. De kosten bedragen voor hen 40 euro (excl. BTW). Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met een routebeschrijving.

aanmelden3